uređenje kupaonice

Ideje za uređenje i osvježenje kupaonice

Ako je slijedeći zatatak kojeg se želite primiti uređenje kupaonice, ali ne znate odakle početi, evo nekoliko ideja, koje će vam pomoći da osvježite svoj prostor bez trošenja previše vremena ili novca. Ne postoji ništa bolje od osjećaja kada se ujutro spremate ili opuštate navečer u kadi u kupaonici, koja je uređena kako bi vam pružila pravu atmosferu. Prekrasno uređena kupaonica, čak i ona s malom površinom, može učiniti da se osjećate sjajno, a može se iskoristiti i kao prilika da pokažete svoj osobni stil i interese!

Obojite zidove

Boja je sjajan način da ažurirate svoju kupaonicu bez trošenja puno novca na nove elemente. Razmislite o korištenju neutralnih boja za zidove i svijetlih, hrabrih boja za obloge i dodatke. Korištenje boja može stvoriti vizualni interes i učiniti da se čini kao novi prostor. Dobro opće pravilo je da će tamnije boje učiniti prostoriju manjom, dok će svjetlije boje dati prostoriji veću dubinu. Neke su kupaonice premale da bi cijeli zid obojili u jednu boju pa pokušajte obojiti jedan zid u drugu nijansu od svih ostalih ili odaberite dvije različite nijanse jedne boje, poput tamnoplave sa svijetloplavim detaljima.

Dodajte slike

Ako tražite ideje za uređenje kupaonice, razmislite o dodavanju umjetnina. Bilo da se radi o printu vaše omiljene slike ili fotografiji vaše obitelji, postoji mnogo načina da personalizirate kupaonicu. Pokušajte upotrijebiti kvačice i konac da objesite svoju umjetninu. Također možete uokviriti sve slike koje će stati u prostor i objesiti ih na zid kao ukras.

Promijenite rasvjetu

Kupaonska rasvjeta

Promijenite rasvjetna tijela: ako postoji jedna stvar koja stvarno može napraviti razliku u svakoj kupaonici, onda su to rasvjetna tijela. Bilo da tražite nove suvremene stropne svjetiljke ili neke retro visilice, ovo je jednostavan i pristupačan način da potpuno promijenite izgled svoje sobe.

Postoji mnogo različitih stilova za ove svjetiljke i možete pronaći nešto što će se uklopiti u ostatak dekoracije vašeg doma.

Osvježite stari namještaj

Jedan od najboljih načina da ažurirate svoju kupaonicu je zamjena stare opreme. Zamjena WC školjke, umivaonika ili kade može učiniti da vaša kupaonica ponovno izgleda novo, a postavljanje nove rasvjete može istaknuti njezinu prirodnu ljepotu. Također možete promijeniti stil svog držača za ručnike, držača toaletnog papira ili čak držača četkice za zube za nešto modernije. Za prirodan izgled pokušajte zamijeniti pločice mramorom. Druga mogućnost je postavljanje podnog grijanja, tako da se odmah zagriju kad stanete na njih!

Promijenite pločice

Neobične pločice za kupaonicu

Bilo da želite da vaš prostor izgleda modernije ili jednostavno želite prekriti stare pločice, dodavanje novih pločica pomoći će vam da oživite prostor. Postoji mnogo različitih vrsta pločica koje se mogu koristiti u vašoj kupaonici, stoga je važno da odaberete onu koja najbolje odgovara vašem dizajnerskom stilu i osobnim preferencijama.

U posljednje vrijeme sve je popularnije bojanje pločica. Sam postupak ne razlikuje se puno od bojanja bilo kojeg drugog materijala ili namještaja u vašoj kući.

Prvi korak je nanošenje primera, koji se nakon što se nanese suši 24 sata. Zatim se nanosi prvi sloj boje, a nakon njegovog sušenja i drugi sloj. Prilikom nanošenja boje, treba biti oprezan i paziti da ste prekrili svu staru boju i uklonili eventualne tragove kista ili valjka. Obavezno boju nanosite u dva koraka, a ne odjednom, kako ne bi kasnije došlo do odljepljivanja boje od pločica.

Mana ovog postupka je što ova boja neće trajati vječno. Ovo je samo brzo i privremeno rješenje za prekrivanje dosadnih i dotrajalih pločica u kupaonici.

Projekt uređenja kupaonice nije nimalo lak zadatak s obzirom na sve stvari koje je potrebno isplanirati i realizirati. Bez obzira na vremensko trajanje ovog procesa, najvažnije je da u konačnici budete zadovoljni rezultatom i pretvorite svoju kupaonicu u funkcionalno mjesto koje će vam davati energije svakog jutra i pružati savršen odmor svake večeri.

Želite li vijdeti kako izgleda renovacije jedne male ali savršeno uređene kupaonice za vas smo pornašli izvrsnu seriju članaka na tu temu. Članci prate korak po korak uređenje jedne kupaonice od svega tri kvadrata – pogledajte.

Izvor fotografija: portal Webgradnja

Similar Posts