Dubrovnik Sunset vidikovac

Vidikovci grada Dubrovnika

Članak nastaje u suradnji s dubrovačkim Cava Toursom kao promocija njihove turističke ture “Dubrovnik panorama tour“, radi se o turi u kojoj Vas djelatnici Cava Toursa vode na najbolja mjesta sa kojih možete vidjeti Dubrovnik. Pozivamo vas da se upustite na vizualno putovanje kroz najatraktivnije dubrovačke vidikovce. Od drevnih gradskih zidina koje nude pogled u povijest do surovih planinskih vrhova koji pružaju panoramske vidike, otkrit ćemo vam tajne snimanja dubrovačkog sjaja iz svakog kuta. Dakle, zgrabite svoj fotoaparat, prihvatite uzbuđenje istraživanja i otkrijmo najbolje dubrovačke vidikovce koji će vas nadahnuti strahopoštovanjem i željni otkriti više o ovom očaravajućem gradu.

Dubrovačke zidine

Dubrovačke gradske zidine su dragulj u kruni grada, a šetnja ovim drevnim utvrdama pruža neke od najupečatljivijih pogleda na Stari grad. Da biste maksimalno iskoristili svoje iskustvo, uzmite u obzir ove savjete:

 • Najbolje vrijeme za posjet: rano jutro nudi meku, laskavu svjetlost i manje gužve.
 • Pogled s vrha: uputite se do sjeverozapadne kule, Tvrdava Minčeta, za panoramski pogled na Dubrovnik i Jadransko more.

Pogled iznad Vrata od Pila također se ne smije propustiti.

 • Obilazak dubrovačkih gradskih zidina: možete istraživati samostalno ili se pridružiti vođenom obilasku koji kombinira zidine s pješačkom turom po Starom gradu. Cijena ulaznice je 35 eura za odrasle i 15 eura za djecu (besplatno za djecu do 7 godina).

Vidikovac sa brda Srđ

Za sveobuhvatan pogled na Dubrovnik tražite samo brdo Srđ. Evo što trebate znati:

 • Vrh: Na vrhu ćete pronaći restoran i tvrđavu Imperial u kojoj se nalazi Muzej Domovinskog rata. Međutim, prekrasan dubrovački vidikovac ostavit će vas u čudu.
 • Najbolja prilika za fotografiranje: greben uz planinu nudi senzacionalne poglede na stari grad Dubrovnik i Jadransko more.
 • Kako stići: Do vrha možete doći dubrovačkom žičarom, pješačenjem, autobusom ili se pridružiti turi.

Tvrđava Lovrijenac

Stoički smještena na kamenoj uzvisini izvan zapadnih vrata od Pila, tvrđava Lovrijenac pruža kultni pogled na Dubrovnik. Evo zašto je posjetiti:

 • Povijesni značaj: Izgrađena u 11. stoljeću, utvrda je štitila izvornu dubrovačku luku.
 • Nema potrebe za ulaskom: Ne morate ulaziti u tvrđavu da biste snimili prekrasne fotografije; samo hodaj do ulaza.
 • Mjesto za izlazak sunca: ranoranioci će cijeniti ovaj vidikovac za zapanjujuće fotografije izlaska sunca.

Zapadna obala

Nastavite svoje istraživanje hodajući prema zapadu duž obale za još nevjerojatnijih pogleda:

 • Skriveni dragulji: Istražite St. Mary u samostanu Dancama i javnu plažu Danče, poznatu po svojoj jedinstvenoj ljepoti.
 • Miran ambijent: doživite mir obale, savršen za snimanje izvanrednih fotografija.
 • Čar zalaska sunca: kako sunce zalazi, ova mjesta postaju još očaravajuća.

Istočna obala

Izađite izvan Starog grada i otkrijte zapanjujuće vidikovce duž istočne obale:

 • Izlaz Vrata od Ploča: Napustite grad kroz Vrata od Ploča i slijedite staze do obale s izuzetnim pogledom.
 • Otkrivanje novih pogleda: Dok šetate obalom, neprestano ćete biti iznenađeni vidicima koji se pružaju.
 • Beskrajno istraživanje: iza svakog ugla uvijek postoji nešto novo za otkriti.

Ljepota Dubrovnika nije ništa drugo nego očaravajuća, a uhvatiti bit te ljepote s raznih vidikovaca svakog fotografa. Bez obzira odlučite li lutati drevnim gradskim zidinama, popeti se na brdo Srd ili istražiti istočnu i zapadnu obalu, bit ćete počašćeni vizualnom gozbom krovova od terakote, tirkiznog mora i povijesnog šarma. Stoga, spakirajte svoj fotoaparat i uronite u čari dubrovačkih vidika, to je putovanje koje nećete zaboraviti.

Naslovna fotografija: Cava Tours Dubrovnik

Similar Posts